Laatste dagen - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Denise - WaarBenJij.nu Laatste dagen - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Denise - WaarBenJij.nu

Laatste dagen

Door: Denise

Blijf op de hoogte en volg Denise

19 Augustus 2011 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Helaas zitten geweldige 5 weken er al weer op. De laatste dagen in Kaapstad waren ook superleuk! In mijn vorige berichtje had ik al verteld dat we een rondleiding in Kaapstad hadden gehad op dinsdag. Op woensdag zijn we naar Hermanus gegaan om walvissen te spotten. Onze gids was echt grappig! Hij kon echt geen seconde zijn mond houden, maar dat maakte de lange tocht van kaapstad naar Hermanus eigenlijk wel leuk :) Onderweg hebben we langs de supermooie kust gereden en zijn we ook nog gestopt bij een botanische tuin. Wel leuke om al die bloemen te zien, maar ik wilde liever naar de walvissen! :p
Bij de haven hadden we nog een half uurtje om te wachten en daarna gingen we op de boot. We moesten een zwemvest aan!?? Eef en ik hebben het vest aangenomen maar niet aangedaan. Onzin, en ze zeiden er ook niets over, dus dat was mooi :)
Voordat we de eerste walvissen zagen hebben we echt een heel eidn gevaren. Eveline had er al twee zien spuiten maar ik was elke keer te laat. Degene die de boot stuurde gebaarde naar mij dat deze veel te ver weg waren en dat we er nog wel meer tegen zouden komen dus dat was mooi :) En ja hoor! Na nog 10 minuten gevaren te hebben zagen we een wailvis superdicht bij ons. En later nog 5. We hebben ze zien springen, staart boven water gezien, zien paren, blazen en geluiden horen maken. Echt heel gaaf. De naam van de walvis is een Southern Right Whale. Deze walvissen zijn makkelijk te spotten omdat ze veel aan de oppervlakte zwemmen/drijven. Ik heb echt 2 uur genoten op de boot, en niet zeeziek geworden!! YEAH :D
Na de boottocht kregen we nog een uur de tijd om in Hermanus rond te lopen, eten en te shoppen. Shoppen was snel gedaan want er waren niet superveel winkels. Eten hebben we gedaan bij Steers :p (de lekkere afrikaanse macdonalds). We hebben een take-a-way genomen en de burger opgegeten bij de kust. We hoopten nog een walvis te spotten, maar helaas die waren er niet meer. Daarna zijn we nog even gaan lopen in de stad en zijn we bij een muziekwinkeltje naar binnen gegaan en daar vonden we eindelijk DE Johnny CLegg cd met de nummers die we 4 weken lang hebben gehoord. Superleuk, maar helaas maar 1 exemplaar, dus we moeten nog even doorzoeken naar een 2e, en anders moeten we m in NL maar kopieren :). Om 4 uur gingen we weer in het busje voor de lange tocht terug naar Kaapstad.sAvonds zijn we weer naar Waterfront gegaan om te eten en te shoppen. In een boekwinkel hebben we afrikaanse kinderboeken gekocht, echt heel leuk om die te lezen :) En bij een winkel hebben we een trui gekocht met 'Africa for Life' :D
Daarna hebben we gegeten bij een Italiaans restaurant. Eerst een SUPERlekkere zalmsalade, onze eerste groene maaltijd, heerlijk was die. En daarna had ik pizza, lekker lekker :)
Daarna hebben we onze taxichafffeur gebeld die we op de heenweg hebben leren kennen en die bracht ons weer naar huis :)

Donderdag heb ik weer heerlijk ontbeten met mn aarbeienyoghurtje en banaan ;) Op het programma stond vandaag Kaap de Goede Hoop. Het was niet heel mooi weer in de ochten maar ik dacht dat het vast wel wat warmer zou worden in de middag. Dat werd het helaas niet... Mja van al die mooie uitzichten die ik heb gezien kreeg ik het vanzelf wel warm :D
Eerst zijn we gestopt bij een haven waar we heel veel zeehonden hebben gezien. Daarna zijn we doorgereden over het Kaapse schiereiland en hebben we heel veel dorpjes gezien langs de weg, arme dorpjes en kleurvolle dorpjes. Op Kaap de Goede Hoop was gelukkig even de zon tussen de wolken doorgekomen en hebben we mooie fotos kunnen maken. Ook op Cape Point (het andere puntje van de baai) hebben we van boven op de berg mooi uitzicht over de zee en de baai, geweldig! :D We hebben ons daar 2 uur vermaakt en toen was het alweer tijd om de lange weg langs de andere kant van het schiereiland terug omhoog te rijden. Onderweg was het zeker niet saai, want overal kan je langs de kust kijken. Het was ook mogelijk om walvissen te spotten, maar dee hebben wij niet kunnen vinden. We zijn nog gestopt bij een plaats waar de zuid afrikaanse pinquins leven. Leuke, grappige en schattige beestjes zijn dat! :) Het was net broedseizoen geweest dus hebben we heel veel pinquis met bondkraagjes of nog heel veel dons gezien. En ik ben echt jaloers over het strand waar zij op mogen leven want ze hebben een heel mooi uitzicht op wit zandstand en blauwe zee!!
De laatste stop was weer bij een botanische tuin. De gids adviseerde om een warme trui mee te nemen, mja die hadden we niet :D Dus hebben Eef en ik in 10 minuten door het park gerend en van alle mooie bloemen fotos gemaakt en daarna in het restaurantje heerlijk een warme chocolademelk gedronken :D
Terug bij ons Hostel hebben we onze lekkere warme trui aangedaan, taxichaffeur Nasiem weer gebeld, en zijn we gaan eten in een superluxe restaurant. ALs voorgerecht had ik springbok capraccio, daarna struisvogelbiefstuk en als toetje een zuid-afrikaans kaasplankje, heel lekker allemaal. Eef had struisvogelcarpaccio, spareribs en een chocoladetoetje. Ook heel lekker!! :)
sAvonds hebben we onze spullen gepakt en zijn we voor de laatste keer gaan slapen 'naast' de Tafelberg.

Vrijdag was dan onze laatste dag. We hadden in de ochtend geen programma dus zijn we nog naar Greenmarket square en Waterfront geweest om te winkelen. Het regende de hele ochtend (weer als we het land verlaten, wel heel erg toeval;)). We hebben nog wat leuke souveniertjes gekocht en lekker gegeten en om 1 uur zijn we teruggegaan om om 13.45 klaar te staan voor de wijnproeverij in Stellenbosch.
De eerste wijnproeverij was in Zevenwacht hier kregen we 5 wijntjes, best snel achter elkaar en Cheddar kaas van 3,6 of 9 maanden gerijpt. De wijnen waren best lekker, alleen vonden we de witte wijnen lekkerder dan de rode. Hierna kregen we een rondleiding door de kelder en zijn we doorgereden naar de tweede wijnproeverij, Saxenburg. Hier kregen we 4 wijnen te proeven, maar die vrouw schonk supersnel achter elkaar in. Beetje jammer. Uiteindelijk heb ik een witte wijn gekocht: Sauvignon Blanc. Deze had het bij mij gewonnen van de andere :p We waren allebei ook een beetje melig geworden maar dat maakte het eigenlijk ook wel gezellig voor ons en de gids :p (die trouwens niets mocht drinken omdat hij ons terugmoest rijden). Na de wijnproeverij hebben we nog een rondje gedaan door Stellenbosch en de universiteiten gezien. Supergrote campus met allemaal universiteiten voor verschillende opleidingen. Heel mooi wit en groot en bijna alleen maar studenten op straat, heel anders dan kaapstad.
Om 6 uur waren we thuis en zijn we nog snel naa Waterfront gegaan om nog wat te eten. Het werd weer het italiaanse restaurant waar we al een keer hadden gegeten en kozen allebei voor een pizza. Om 8 uur moesten we alweer terug om de laatste spullen goed in de koffer te doen en kleren aan te doen voor in het vliegtuig.
Om 9 uur waren we op het vliegveld, er was niet heel veel te doen dus heeft eef haar boek uitgelezen en ik mijn dagboek in mn schrift bij geschreven. We hadden ook nog eens vertraging van 45 min dus kregen we nog meer tijd.
Op zaterdag 20 augustus om half 12 stonden we alweer om de Nederlandse bodem, vakantie voorbij :(
Ik heb het superleuk gehad, en wil heel graag weer terug!

Kaapstad was heel anders dan KwaMadwala, kan het eigenlijk niet vergelijken. De 4 weken KwaMadwala zijn bijna net zo snel voorbijgevlogen als de 4 dagen in Kaapstad. Allebei heel gaaf om er te zijn geweest. Ik zal deze vakantie zeker nooit vergeten!